handvaardigheidstestDe brandweer is vooral op zoek naar “Handige Harry’s”. Je moet als brandweerman/-vrouw immers vaak gebruik maken van technisch materiaal. De handvaardigheidstest peilt naar de handigheid van toekomstige brandweermensen.

Wat moet je zeker hebben? Een goede technische kennis. Meten, zagen, boren en iets in elkaar vijzen dus. Je moet in totaal twee praktische proeven tot een goed einde brengen. Dit kan je zeker oefenen, maar het helpt wel als je geregeld klust.

Geslaagd of niet?

Als je slaagt voor zowel de competentie- als de handvaardigheidstest, dan ontvang je een slaagattest van
module 1 dat voor onbepaalde duur geldig is. Nu mag je intekenen om deel te nemen aan module 2: de lichamelijke geschiktheidsproeven.

Als je niet slaagt voor de operationele handvaardigheidstest, krijg je geen slaagattest van module 1 en moet je de twee proeven van deze module (dus de competentietst en de operationele handvaardigheidstest) opnieuw afleggen. Je kan dit eventueel in een andere brandweerschool doen.

Tip: het dragen van een veiligheidsbril tijdens deze testen is een pluspunt. Ontdek hier enkele voorbeeldproeven.

Infomomenten 

Tijdens dit infomoment krijg je een duidelijke uitleg over het verloop van het traject en de werking van de brandweer. We leiden we je ook rond in de kazerne.

FGA oefensessie

Ben je overtuigd en wil je je graag goed voorbereiden op het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest? Kom dan naar één van de oefenmomenten. 

Beleef de brandweer 

Brandweer zijn is vooral iets wat je moet voelen, wat je moet beleven. Beleef de brandweer tijdens één van onze ontmoetingsmomenten in onze kazernes. 

Hulpverleningszone Fluvia
Doorniksesteenweg 214a
8500 Kortrijk
056 23 99 70
solliciteren@hzvfluvia.be 

2022 - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACYVERKLARING - TOEGANKELIJKSHEIDSVERKLARING