Infomomenten 2023

****

De infomomenten voor 2023 zijn intussen achter de rug. Solliciteren als vrijwilliger is nog mogelijk tot 01/10/2023. Interesse? Vul dit formulier in.

*****

Geïnteresseerd om aan de slag te gaan als brandweerman? Sluit dan aan op één van onderstaande infomomenten en ontdek hoe alles precies in z'n werk gaat. Je kan eender waar aansluiten bij deze zonale infomomenten en hoeft dus zeker niet naar de brandweerpost uit je gemeente te gaan. 

Tijdens de infosessie nemen we je helemaal mee in de wereld van de brandweer. Van hoe je kan solliciteren tot het leven als brandweervrijwilliger en nog zo veel meer. Duurtijd: ongeveer twee uur. 

Vrijwilliger bij de brandweer? 

Dat ziet er zo uit. 

Beleef de brandweer

Voel de brandweeradrenaline in een brandweerpost in jouw buurt en ontdek zo of deze vurige uitdaging misschien wel iets voor jou kan zijn. 

FGA oefendag 

Ben je overtuigd en wil je je graag goed voorbereiden op het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest? Kom dan naar één van de oefendagen. 

Behalen FGA 

Het Federaal Geschiktheidsattest bestaat uit drie delen waarvoor je moet slagen: competentietest, operationele handvaardigheidsttest en fysieke proeven. 

Kom bij de brandweer!

Ontdek onze kalender vol met interessante infomomenten, belevingssessies, praktische data. 

Brandweer (m/v/x) worden in 1,2,3. 

1/ Behaal je FGA

Om aan de slag te gaan binnen de brandweer, moet je eerst je Federaal Geschiktheidsattest behalen bij de brandweerschool. Die test bestaat uit drie onderdelen en staat helemaal los van de hulpverleningszones. 

2/ Solliciteer bij de brandweer

Profiiciat! Je hebt je FGA behaald! Dan kan je nu solliciteren bij de brandweer. Binnen Fluvia kan je telkens tot eind september solliciteren om dan na een positieve evaluatie het volgende jaar aan je opleiding te starten.

3/ Start met je opleiding

Zo, dan ben je nu klaar om te starten aan je doorgedreven opleiding (min. twee jaar) tot brandweerman/- vrouw. Je steekt hierbij veel theorie achter de kiezen, maar die kennis wordt ook vrij snel omgezet in praktijktrainingen. 

Hulpverleningszone Fluvia
Doorniksesteenweg 214a
8500 Kortrijk

056 23 99 70
solliciteren@hvzfluvia.be 

2022 - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - HULPVERLENINGSZONE FLUVIA