FGA-oefensessies 2023

****

De oefensessies voor 2023 zijn intussen achter de rug. Solliciteren als vrijwilliger is nog mogelijk tot 01/10/2023. Interesse? Vul dit formulier in.

*****

Wil je je goed voorbereiden op het behalen van het Federaal GeschiktheidsAttest (FGA)? Kom dan naar één van onze oefendagen. Hier gaan we samen aan de slag met de handvaardigheids- en fysieke proeven. Begeleiders en ervaringsdeskundigen staan klaar om jou te helpen en vragen te beantwoorden. Achteraf is - voor wie wil - nog tijd om na te praten bij een drankje in de kazerne van Wevelgem.

De Fluvia oefensessies gaan door in de oude sporthal in Wevelgem (Vanackerestraat 16) op volgende data:

Wil je de schriftelijke proef (competentietest) ook al eens testen? Dat kan gemakkelijk via onze online voorbeeldtest, of deze test van de collega's van Brandweer Westhoek (groepscode 00CAEE).

Ben je niet vrij op één van de bovenstaande momenten?
Misschien kan je wel aansluiten op een FGA-oefensessie van een van de andere West-Vlaamse zones: zone Westhoek, zone Midwest of zone 1.

Brandweer (m/v/x) worden in 1,2,3. 

1/ Behaal je FGA

Om aan de slag te gaan binnen de brandweer, moet je eerst je Federaal Geschiktheidsattest behalen bij de brandweerschool. Die test bestaat uit drie onderdelen en staat helemaal los van de hulpverleningszones. 

2/ Solliciteer bij de brandweer

Profiiciat! Je hebt je FGA behaald! Dan kan je nu solliciteren bij de brandweer. Binnen Fluvia kan je telkens tot eind september solliciteren om dan na een positieve evaluatie het volgende jaar aan je opleiding te starten.

3/ Start met je opleiding

Zo, dan ben je nu klaar om te starten aan je doorgedreven opleiding (min. twee jaar) tot brandweerman/- vrouw. Je steekt hierbij veel theorie achter de kiezen, maar die kennis wordt ook vrij snel omgezet in praktijktrainingen. Geïnteresseerd om aan de slag te
gaan als brandweerman?

Sluit je dan aan op één van onze infomomenten en ontdek hoe alles precies in z'n werk gaat. 

Beleef en voel de brandweer in de brandweerpost in je buurt.

Ontdek wanneer en waar je even kan komen proeven van de brandweer. 

Hulpverleningszone Fluvia
Doorniksesteenweg 214a
8500 Kortrijk

056 23 99 70
solliciteren@hvzfluvia.be 

2022 - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - HULPVERLENINGSZONE FLUVIA