competentietestHeb je een getuigschrift (van bekwaamheid) of een diploma van het zesde of zevende jaar secundair onderwijs - eventueel via de examencommissie? Dan ben je vrijgesteld van de competentietest.

Beschik je niet over een dergelijk diploma of getuigschrift? Dan leg je de competentietest wél af. Voor onze zone is dat de competentietest voor het basiskader. Er is hierbij geen diplomavereiste, de vragen van deze test zijn op het niveau van het zesde middelbaar beroepsonderwijs. 

Types vragen competentietest basiskader: 

Voor elk fout antwoord wordt 1/3 punt afgetrokken en voor elk juist antwoord 1 punt toegekend. Er worden geen punten gegeven of afgetrokken wanneer een vraag niet wordt beantwoord. 

Geslaagd of niet? 

Als je 50% behaalt voor de gehele proef, ben je geslaagd. Je krijgt dan een attest voor deze module die voor onbepaalde duur geldig is. Vervolgens word je uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede deel van de proeven van het Federaal GeschiktheidsAttest, namelijk de operationale handvaardigheidsproef.

Niet geslaagd? Dan kan je je opnieuw inschrijven, eventueel in een andere brandweerschool.

Infomomenten 

Tijdens dit infomoment krijg je een duidelijke uitleg over het verloop van het traject en de werking van de brandweer. We leiden we je ook rond in de kazerne.

FGA oefensessie

Ben je overtuigd en wil je je graag goed voorbereiden op het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest? Kom dan naar één van de oefenmomenten. 

Beleef de brandweer 

Brandweer zijn is vooral iets wat je moet voelen, wat je moet beleven. Beleef de brandweer tijdens één van onze ontmoetingsmomenten in onze kazernes. 

Hulpverleningszone Fluvia
Doorniksesteenweg 214a
8500 Kortrijk
056 23 99 70
solliciteren@hzvfluvia.be 

2022 - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACYVERKLARING - TOEGANKELIJKSHEIDSVERKLARING