fysieke proefMet de fysieke proeven wordt je lichamelijke geschiktheid op vlak van uithouding en kracht getest. In totaal moet je voor negen van de elf testen slagen, waarbij de eerste twee eliminerend zijn. Slaag je dus niet in de looptest of het beklimmen van de ladderwagen, dan mag je niet naar de volgende proeven. De volgorde is steeds dezelfde.

Tussen elke proef krijg je sowieso één minuut rust. 

Geslaagd of niet?

Als je niet slaagt voor de lichamelijke geschiktheidsproeven, moet je ze opnieuw afleggen. Als het een troost mag wezen, de competentietest en operationele handvaardigheidstest hoef je wel niet meer opnieuw af te leggen.  

Medisch attest  

Om te kunnen deelnemen aan de derde module, moet je over een medisch attest beschikken waarin je (huis)arts verklaart dat je in staat bent om de lichamelijke geschiktheidsproeven uit te voeren. Dit attest mag maximum drie maanden oud zijn bij de dag van de proeven en moet je uploaden wanneer je online inschrijft.

Dit attest kan vrij opgesteld worden en heeft geen sjabloon nodig.

voor module 3. Dit attest kan vrij worden opgesteld en heeft geen sjabloon nodig.  

In je sportzak

Breng voor de fysieke proef zeker volgende documenten mee: 

Infomomenten 

Tijdens dit infomoment krijg je een duidelijke uitleg over het verloop van het traject en de werking van de brandweer. We leiden we je ook rond in de kazerne.

FGA oefensessie

Ben je overtuigd en wil je je graag goed voorbereiden op het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest? Kom dan naar één van de oefenmomenten. 

Beleef de brandweer 

Brandweer zijn is vooral iets wat je moet voelen, wat je moet beleven. Beleef de brandweer tijdens één van onze ontmoetingsmomenten in onze kazernes. 

Hulpverleningszone Fluvia
Doorniksesteenweg 214a
8500 Kortrijk
056 23 99 70
solliciteren@hzvfluvia.be 

2022 - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACYVERKLARING - TOEGANKELIJKSHEIDSVERKLARING