Jeugdbrandweer

Heb je interesse in de brandweer, maar ben je daarvoor nog te jong? Dan is de jeugdbrandweer misschien iets voor jou!

Over de werking

De jeugdbrandweer kun je wat vergelijken met een jeugdbeweging, maar dan met een inhoudelijk sterk programma waar je de basis van het brandweerleven leert kennen. Gemiddeld een keer per maand komen de leden samen om het beste van zichzelf te geven onder leiding van brandweervrijwilligers. De uitvalsbasis is de kazerne in Harelbeke.
Het werkjaar start in september. Jongeren van 14 tot 18 jaar kunnen lid worden van onze jeugdbrandweer. 

Klinkt dit interessant? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande knop. Een leider van de jeugdbrandweer geeft je graag uitleg over de werking.

Blijf je intussen graag op de hoogte van het reilen en zeilen van onze jeugd? Volg ons dan op Facebook.

Kadettenopleiding

De jeugdbrandweer is heel nuttig. Zelfs als je later geen brandweerman wordt, leer je er heel wat belangrijke lessen. Maar bij de jeugdbrandweer krijg je natuurlijk geen diploma. Gelukkig bestaat er zoiets als de Kadettenopleiding. Bij de kadettenopleiding ontvang je namelijk wel een attest na deelname.

Als je de kadettenopleiding volgt, dan krijg je een vrijstelling voor deel van je NBO1-opleiding bij de volwassen brandweer. Dat wil zeggen dat je vlugger tot volwaardig brandweerman benoemd kan worden. Interessant, toch?

Wil je hierover meer info? Stuur een mailtje naar jeugdbrandweer@hvzfluvia.be, we helpen je graag verder.

Hulpverleningszone Fluvia
Doorniksesteenweg 214a
8500 Kortrijk

056 23 99 70
solliciteren@hvzfluvia.be 

2024 - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - HULPVERLENINGSZONE FLUVIA