Jeugdbrandweer

Heb je interesse in de brandweer, maar ben je daarvoor nog te jong? Dan is de jeugdbrandweer misschien iets voor jou!

Wachtlijst

Er is veel interesse in Jeugdbrandweer Fluvia! Daardoor moesten we noodgedwongen een wachtlijst aanleggen voor dit werkjaar. Ben je geïnteresseerd? Geef dan zeker je gegevens aan ons door via de knop verder op deze pagina. Dan kunnen we jou - nadat we je contacteerden om meer info te geven - opnemen op onze wachtlijst.

Over de werking

De jeugdbrandweer kun je wat vergelijken met een jeugdbeweging, maar dan met een inhoudelijk sterk programma waar je de basis van het brandweerleven leert kennen. Gemiddeld een keer per maand komen de leden samen om het beste van zichzelf te geven onder leiding van brandweervrijwilligers. Het werkjaar start in september. Jongeren van 14 tot 18 jaar kunnen lid worden van onze jeugdbrandweer.

Klinkt dit interessant? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande knop. Een leider van de jeugdbrandweer geeft je graag wat extra uitleg.

Blijf je intussen graag op de hoogte van onze werking? Volg ons dan op Facebook.

Kadettenopleiding

De jeugdbrandweer is heel nuttig. Zelfs als je later geen brandweerman wordt, leer je er heel wat belangrijke lessen. Maar bij de jeugdbrandweer krijg je natuurlijk geen diploma. Gelukkig bestaat er zoiets als de Kadettenopleiding. Bij de kadettenopleiding ontvang je namelijk wel een attest na deelname.

Als je de kadettenopleiding volgt, dan krijg je een vrijstelling voor je ganse B01-opleiding bij de volwassen brandweer. Dat wil zeggen dat je een jaar eerder tot volwaardig brandweerman benoemd kan worden. Interessant, toch?

Wil je hierover meer info? Stuur een mailtje naar jeugdbrandweer@hvzfluvia.be, we helpen je graag verder.

Hulpverleningszone Fluvia
Doorniksesteenweg 214a
8500 Kortrijk

056 23 99
70
solliciteren@hvzfluvia.be

2022 - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - HULPVERLENINGSZONE FLUVIA